Vai profesija ir salda?
- Autors: Dace Ciekure
- Sadaļa: Jaunumi, Karjeras izglītība
Rudenī, tradicionālajā skolēnu ekskursiju laikā, 19. oktobrī, 7.a klases skolēni un 31.oktobrī 5.a klase devās savā ikgadējā izbraukumā. Šogad ar ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I001 ”Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” atbalstu iepazinām konditora profesiju SIA “Orkla Confectionery&Snacks Latvia” radošajā Laima šokolādes darbnīcā. Ražotnes mājaslapā par sevi viņi raksta: “Mīlestība ir Laima šokolādes lielākā vērtība, tās neatkārtojamās garšas un smaržas galvenais noslēpums.”
Ikviens varējām nodegustēt vairāk nekā desmit dažādas šokolādes sastāvdaļu, uzzināt, kur apgūt šo profesiju, kādas prasmes un iemaņas šim darbam ir vissvarīgākās. To lieliski savā darba vietā demonstrēja konfekšu meistares, jo darbnīca iekārtota tā, lai mēs, viņas netraucējot, pa logu varētu vērot procesu.
Arī mēs katrs iejutāmies konditora lomā un pagatavojām savas unikālās konfektes, kuras, iesaiņotas īpašā kārbiņā, atvedām kā mīļu dāvanu saviem tuvākajiem cilvēkiem.
Neparasta bija mūsu piedalīšanās atbildīgā uzdevumā: mēs no trim jaunām ražošanai ieteicamām vafeļu šķirnēm izvēlējāmies divas. Kuras? Tas vēl paliek noslēpums!
Inese Lipstoka, klases audzinātāja