Smiltenes vidusskolas 10. un 11. klases īpašā pasākumā skolā tiekas jau augusta beigās

IMG_6795 (Small)

Ar mērķi iepazīt skolu, klases audzinātājas un citam citu 10.klašu skolēni šogad ieradās skolā jau augusta nogalē. Kopā ar 11. klašu skolēniem 28. augustā viņiem bija iespēja iesaistīties ESF projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” karjeras attīstības atbalsta pasākumā “Sporta jomas profesiju iepazīšana”, kur sadarbībā ar āra dzīves apmācību centru “Pelēkais vilks” un karjeras konsultanti Ritu Rozīti tika organizētas gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības. Skolēni tikās ar fizioterapeitu, veselīgā musli produkta InGo izveidotāju, sportistiem, treneriem, kuri nodarbību laikā skolēnus iepazīstināja ar savu profesiju iespējām un izaicinājumiem, stāstīja par nepieciešamo izglītību un saviem lēmumiem, kuri ietekmēja izvēlēties tieši ar sporta jomu saistītās profesijas. Par sportisko aktivitāšu iespējām Smiltenē jauniešus informēja Smiltenes Sporta centra vadītājs Guntars Markss. Sports ir veselīga dzīvesveida neatņemama sastāvdaļa, lieliska iespēja paplašināt savu redzesloku un tas palīdz attīstīt prasmes, kuras ir svarīgas ikvienas karjeras veidošanā – disciplīna, atbildība, sadarbība.
Pēc karjeras darbnīcu noslēgšanās 10. klašu jauniešiem bija iespēja doties pilsētas misijā, sajust komandas garu dažādās āra aktivitātēs, lai nākamajā rītā definētu savas vērtības klasē utt. Kādiem no viņiem 28.augusta vakars noslēdzās, sildoties pie ugunskura un apspriežot dažādas aktuālas tēmas, citiem – sportiskā garā, jo, protams, esam dažādi, un skolā katram jāatrod sava vieta, kur justies labi kopā ar saviem domubiedriem.
Pēc pasākuma esam ieguvuši pozitīvas skolēnu atsauksmes, kas rosina jau tagad pievērsties līdzīga pasākuma organizēšanai nākamajā vasarā jau nākamajiem desmitajiem – skolēniem, kuri izvēlēsies Smiltenes vidusskolu saukt par savējo.

Inga Deigele, Rita Rozīte

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux