„Rēķini galvā” pret Covid-19!

galvas_rekini

Pirmajā ārkārtējās situācijas dienā, 13. martā, daudzi izcili rēķinātāji galvā no visas Latvijas bija plānojuši ierasties Rīgas 28. vidusskolā uz ikgadējām sacensībām pieccīņā.  Arī  septiņi labi sagatavojušies un uz uzvarām pretendējoši Smiltenes vidusskolas skolēni:  Pauls Grabovskis, Mārcis Kuprišs, Estere Stūre, Krista Dance, Patriks Zaļkalns, Intars Beļakovs, Kristīne Būce.   Pirmoreiz šajās sacensībās bija jāpiedalās arī matemātikas skolotājai  Sandrai Pakulei, kura startēja pieaugušo sieviešu kategorijā. Diemžēl klātienes sacensības tika atceltas.

Tā kā pārējo valstu dalībnieki savās mītnes zemēs nacionālos turnīrus bija jau sarīkojuši un savus uzvarētājus jau zināja, mēs nevarējām atpalikt.  17.aprīlī notika Latvijas fināls katram dalībniekam esot savās mājās un izmantojot tās tehniskās iespējas, kādas nu kuram tur bija. 84 Latvijas 3 neklātienes kārtu labākie dalībnieki mērojās spēkiem virtuālajos sacensību laukos tiešsaistē. Visi interesenti varēja sekot līdzi sacensību gaitai savās mājās, vērojot tiešraidē sacensības savos viedtālruņos vai datoru ekrānos adresē youtu.be.

Vislabāk no mūsējiem veicās Mārcim Kuprišam un Kristīnei Būcei. Normālos apstākļos viņiem būtu jāaizstāv savas valsts gods starptautiskajās sacensībās, kurās klātienē Ventspilī piedalītos Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas, Ukrainas un Gruzijas pārstāvji. Šoreiz tikai ņemti vērā visu šo valstu nacionālo sacensību rezultāti un nu jau starptautisko sacensību medaļas no organizatoriem Igaunijā ir aizceļojušas pie saviem īpašniekiem.

Patiess prieks par mūsu skolēniem, kuri apzinīgi pildīja sacensības un par viņu vecākiem, kuri pamudināja trennēties un atbalstīja savus bērnus virtuālajās sacensībās!

Vita Leite, Smiltenes novada projekta “Miksike” koordinatore

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux