Pirmajā skolas dienā

IMG-20210901-WA0058

Atkalsatikšanās vai vēl neiepazītais pirmās skolas dienas prieks ir īpašs un neaizstājams brīdis, kādēļ ik gadu 1. septembrī tiek ieskandināts jaunais mācību gads.

Zinību dienas pavisam agrā rītā 12.klašu skolēni pārdomā laiku, kas paskrējis neticami ātri, no maza, nedroša pirmklasnieciņa topot par gandrīz pieaugušajiem, kas gatavi mērot savu patstāvīgo dzīves ceļu. Tieši tādēļ šogad notika sen nedzirdēta sadziedāšanās, kurā sabalsojās pirmklasnieka un 12. klases skolēna balsis, saplūstot vienā kopīgā skolas ritmā.
12.klašu skolēni dāvāja katram skolas gaitas uzsākušajam pirmklasnieka balonu, kas ļautu pacelties lielos, vēl neizzinātos augstumos. Tāpat pirmklasnieki tika pie skolas podziņas, lai, piepogāti Smiltenes vidusskolai, soli pa solītim izstaigātu visus 12 gadus.
Pirmajam skolas zvanam skaļi skanot, katrs pirmklasnieks izbaudīja īpašu, košu un neaizmirstamu ceļu uz savu pirmo mācību stundu. Šajā mācību gadā skolas gaitas Smiltenes vidusskolā sāka 95 pirmo klašu skolēni. Kopā skolā mācīsies vairāk nekā 1000 skolēnu.

Viņus visus tik īpašajā dienā apsveikt bija ieradies arī Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš, kurš bērniem, viņu vecākiem un skolotājiem vēlēja izturību, sapratni vienam pret otru un spēku sasniegt savus mērķus.

“Pirmais septembris ir paši skaistākie svētki,” klātesošos uzrunāja direktore Ilze Vergina. “Skola – tā, pirmkārt, ir vieta, kur mēs visi mācāmies. Ne vien grāmatu gudrības, bet arī būt pacietīgi, iecietīgi, pārvarēt dažādas grūtības, padot viens otram roku un arī uzsmaidīt. Esmu pateicīga būt kopā ar tik stipriem cilvēkiem, kādi esat jūs visi. Lai mums visiem veiksmīgs, laimīgs un priecīgs jaunais mācību gads!”

Šogad aktīvi Zinību dienas rosībā iesaistījās arī skolēnu līdzpārvaldes un pašpārvaldes dalībnieki, visai skolas saimei organizējot prāta vingrināšanu pirms skolas teritorijas atkal vai no jauna iepazīšanas. Pēc pulcēšanās skolas pagalmā, kur arī sadziedājās gan balsu, gan ģitāru skaņas, 4.-6. klašu un 7.-12. klašu skolēni devās aizrautīgās QR kodu medībās, tos meklējot un atrodot visā plašajā skolas teritorijā. Katrs kods sevī slēpa kādu saliedēšanās uzdevumu: īpašo Zinību dienas solījumu, fotogrāfiju mīļākajā vietā skolā, sveiciena zīmēšanu, aktīvu sacenšanos spēka dzēriena meklēšanā, našķa baudīšanu un audzinātāju samīļošanu.

Pa solītim pretī kopā būšanai un piederības izjūtai savai skolai…

Iveta Krūmiņa

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux