Naudas dienā

1

Lai jaunā paaudze naudas lietas prastu un saprastu labāk, 31.oktobrī 2. – 4. klašu skolēni visā Latvijā tika aicināti piedalīties Swedbankas rīkotajā finanšu pratības iniciatīvā “Naudas diena”. Tajā no Smiltenes vidusskolas piedalījās 2.c un 2. b klases.

Bērni trīs tiešsaistes mācību stundās interaktīvā veidā noskaidroja, kādi ir naudas un norēķinu veidi, pārrunāja, ar ko vēlmes atšķiras no vajadzībām.

Skolēni tika informēti par drošības noteikumiem, kas jāņem vērā, rīkojoties ar dažādiem naudas veidiem. Analizēja to, kā naudu pelna un kā tā nokļūst viņu un vecāku naudas maciņos.

Bērni nodarbību laikā iepazina arī profesiju daudzveidību, iejutās dažādu profesiju pārstāvju lomās. Viss minētais lieliski sasaucās ar sociālo zinību mācību stundu saturu par naudu.

Trešajā mācību stundā – par nākotnes naudu – skolēni aplūkoja naudas evolūciju, kā tā radusies un vēstures gaitā attīstījusies. Balstoties uz informāciju par to, kāda nauda bijusi pagātnē, bērni ļāvās radošiem sapņiem un zīmēja nākotnes naudu.

Garlaicīgi nebija arī starpbrīžos. Skolēni tajos vingroja, mācījās, kā lietderīgi izmantot mobilos telefonus.

Paldies Swedbankai par radošo aktivitāti, kā arī skolotājām Intai Purgalei un Līgai Veģerei par atbalstu skolēnu dalībai izglītojošajā iniciatīvā!

Teksts: Baiba Vahere

Foto: Līga Veģere un Inta Purgale

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux