Smiltenes vidusskolā pirmais mācību uzņēmums – SMU “Briežozoli”

11

Smiltenes vidusskolā jau sen gaisā virmoja doma par mācību uzņēmumiem, kuros jaunieši pilnveidotu uzņēmējdarbības prasmes un reālā vidē iemācītos pieņemt būtiskus lēmumus, plānot savu laiku, attīstītu stratēģisko domāšanu un komunikatīvās prasmes. Beidzot tas ir noticis – Smiltenes vidusskola noslēgusi sadarbības līgumu ar biznesa izglītības biedrību Junior Achievement Latvia (JA Latvia) un reģistrēts arī pirmais mācību uzņēmums – SMU “Briežozoli”. Tā īpašnieces – 5. b klases skolnieces Ieva Briede un Līna Ozola. Apsveicam un no sirds lepojamies!

Rīt Ieva un Līna dosies uz skolēnu mācību uzņēmumiem (SMU) nozīmīgu reģionālo pasākumu “CITS BAZĀRS”, kas notiks tirdzniecības centrā “VALLETA” Valmierā. Tajā ar saviem oriģinālajiem izstrādājumiem piedalīsies 60 SMU no visas Latvijas. Notiks arī uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 10 dažādās nominācijās.

Turēsim īkšķus, lai Ievai un Līnai rīt izdodas veiksmīgi prezentēt savu jauno un radošo uzņēmumu! Interesenti var arī doties uz Valmieru atbalstīt meitenes un iegādāties ko sirdij tīkamu no SMU “Briežozoli” daudzveidīgās produkcijas.

Izvērstāks raksts, saruna ar Ievu un Līnu – tuvākajā laikā.

Foto: no personiskā arhīva

Teksts: Baiba Vahere

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux