Viktorīna 7. – 12. klasēm “Latvijas rakstnieki. Ojārs Vācietis”

7-12

Smiltenes vidusskolas bibliotēka aicina 7. – 12. klašu skolēnus piedalīties maija viktorīnā “Latvijas rakstnieki”! Šoreiz viktorīnas tēma ir Ojārs Vācietis.
Akadēmiķis Jānis Stradiņš Ojāru Vācieti nosaucis par “lielu dāvanu mazai tautai”, Imants Ziedonis – par “tautas sirdsapziņu”, par “piemērīšanās vertikāli”, Jānis Peters atzinis, ka viņš kā “pārjūtīgs seismogrāfs reģistrē apakšzemes grūdienus, brīdinot zemes iemītniekus jau iepriekš”. Rakstīdams savam laikam, dzejnieks rakstīja mūžībai, pravietiski skatīdamies laikā. Mūsu novadnieks. Ojārs Vācietis reiz esot izmērījis kartē, ka īstais Eiropas centrs atrodoties Gaujienā. Neikdienišķais talants, neizmērojamā mīlestība, maksimālais godīgums, iekšējā brīvība ļāva viņam kļūt par leģendu, bet viņa dzejai – par spēka avotu.
Noteikumi vienkārši – apmeklē Smiltenes vidusskolas bibliotēkas interneta vietni un atbildi uz 10 jautājumiem, no trīs piedāvātajiem atbilžu variantiem izvēloties vienu, tavuprāt, pareizo. (Neaizmirstot norādīt arī savu vārdu!)
Pareizās atbildes lūgums iesniegt līdz 17. maijam! Viktorīnas uzvarētājs iegūs pārsteiguma balviņu!
Tāpat 17. maijā tiks noskaidrots, kurš būs gada viktorīnas “Latvijas rakstnieki” uzvarētājs.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux