Godinot 2.Cēsu pulka Brīvprātīgo skolnieku rotu un tās karogu

karogs

10.maijā Smiltenes vidusskolas pārstāvji kopā ar direktori Ingunu Kondratjevu un direktores vietnieci Valdu Cirīti piedalījās 2.Cēsu pulka Brīvprātīgās skolnieku rotas karoga maiņas svinīgajā ceremonijā Alūksnē.
Jaunieši iesaistījās militārajā stafetē, atbildēja uz erudīcijas jautājumiem, kā arī piedalījās gājienā uz 7.Siguldas kājnieku pulka pieminekli, kur Alūksnes Valsts ģimnāzijas pārstāvji nodeva 2. Cēsu pulka Brīvprātīgās skolnieku rotas karogu Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas skolēniem.
4.aprīlī Smiltenes vidusskolā uzņēmām ciemiņus – Cēsu pulka Brīvprātīgās skolnieku rotas piemiņas karoga komisiju. Smiltenes vidusskolas jaunieši stāstīja par patriotisko audzināšanu skolā un to, kā viņi ikdienā un svētkos apliecina mīlestību uz savu dzimto zemi.
Viesiem par godu uzstājās 4. – 6.klašu zēnu koris (diriģente Solvita Posse, koncertmeistare Inga Strazdiņa).
Starp skolēniem un ciemiņiem izvērtās sirsnīgas sarunas, kas noslēdzās ar atziņu, ka skolā tikšanās ar īsteniem savas dzimtās zemes patriotiem jārīko biežāk.
Dienu pirms Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienas vidusskolā viesojās Afganistānas kara veterāns Gunārs Rusiņš un Nacionālo bruņoto spēku majors Jānis Slaidiņš.
Vairāki mūsu skolas skolēni aktīvi iesaistījušies Zemessardzē un Jaunsardzē. No sirds lepojamies ar saviem patriotiskajiem jauniešiem!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux