2. Cēsu kājnieku pulka Brīvprātīgo skolnieku rotas tradīciju glabātāju pasākums Valmierā

1

Smiltenes vidusskolas 10.klases komanda – Elīna Kalēja,  Valērija Čuhnova, Fēlikss Kurguzs un Rauls Pakalns šodien pārstāvēja skolu pasākumā “Valmieras atbrīvošana no lieliniekiem 1919.gada 26.maijā un 2. Cēsu kājnieku pulka Brīvprātīgo skolnieku rotas dibināšanas atcere”. Piedaloties 10 dažādās disciplīnās, godam nopelnīta 3. vieta.
Pasākums notika Valmieras Valsts ģimnāzijā. Organizators – Valmieras Valsts ģimnāzija sadarbībā ar Zemessardzes 22.kaujas nodrošinājuma bataljonu un Jaunsardzes 3.novada pārvaldi.
Sacensībās startēja sešas komandas no piecām skolām – 2. Cēsu pulka Skolnieku rotas ceļošā piemiņas karoga tradīcijas glabātājām.
Jaunieši sacentās frisbijgolfā, bizes pīšanā, vasaras biatlonā, pildbumbas mešanā, pirmās palīdzības sniegšanā, granātas mešanā mērķī, orientēšanās prasmēs, ieroču salikšanā, militāra rakstura priekšmetu atpazīšanā  un erudīcijas konkursā par 2.Cēsu kājnieku pulka Brīvprātīgās skolnieku rotas vēsturi.
Paldies mūsu aktīvajiem un zinošajiem jauniešiem, kā arī skolotājai Ingūnai Rullei, kura pavadīja jauniešus uz pasākumu!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux